Monday, September 21, 2009

TeRJah Eid LebaRan..


My Happy Family
~Love U All~


Salam..
Terjah makin terjah.. terus menerjah ..kemana kehadiran nya .. Ini bukan cerita terjah Melodi.. Tapi kes aku di terjah oleh mak dan adik beradik ku.. hahaha.. . Patut la dari pagi aku rasa sumething happen dengan diaorang nih.. Mana tak nya.Bila aku call sume macam tak nak cakap siap cakap ada roadblock la..Call lak Anyah dan Kak Nor..dua2 tak angkat..ahh pujuk hati ni mungkin dorang sibuk beraya kot... Awal pepagi abah dah call aku ..bagitahu mak dengan Kak Yang keluar beraya di umah besan di Trolak..then..abah cakap dorang nak pegi Sg Buluh umah Anyah..Aku tengok gak YM dari pagi Kak De dan Abg Sham langsung tak online..kemana dorang ni..

Tetiba mesej masuk pukul 1:28pm..betul2 time aku nak g makan Macd..Kak De tanya

"ko da makan tgh hari ke?"
"banyak ke breakdown ari ni "..

Aku pelik la..asal tetiba tanya breakdown lak..aku balas tak banyak sangat..biasa2 jer.. aku dah beli Spicy Chicken MxDeluxe..aku pun bla la..sampai opis..aku park iVy..terus cepat2 naik office sbb takut ada breakdown..Tetiba hp bunyi anyah call..tanya aku watpe..siap gelak2 ..pastu siap tahu lagi aku park iVy sebelah myvi staff lain..ahh pelik eh..semua gerak geri aku dorang tau..sampai aku jinjit plestik MacD pun dia tahu.. aku tak puas hati..aku g la intai dari bilik meeting..tengok2..elok MPV silver kat bawah..



Hahahahaha
Aku di terjah..

Sampai bawah aku tengok..sumer ada kecuali abah dan along.. Pe lagi..meluru aku peluk mak..uwaaa mak..menangis den..korang wat dik rasa terharu..sanggup datang dari Perak ke Banting wat terjah aku kat TNB ni.. sedih pun ada.. maklum la tahun ni aku tak dapat beraya dengan family sebab kena standby ..tak sia2 aku menangis tiap2 hari ..haha..tapi aku gembira sangat..Bukan senang dapat adik beradik cam ni.. rupa2nya komplot ni di ketua oleh mastermind Salwa Bahari iaitu Kakyang.. Manakala assistance nya lak Syaima Bahari iaitu Kak De.. huahuahua.. Mak tau2 je aku teringin nak makan nasi impit dan kuah kacang.. hehe.. Bilik Meeting Maintenance ni aku jadikan port family aku lepak santai sambil menjamah juadah..sambil sembang.. best sangat dapat jumpe mak ..adik beradik ..


Engineer Maintenance Baru : Yang Duduk tu..
haha

Kita Makan Dulu !!


Siapa nih?? Hah dukung anak??
~wakaka~

Dah kenyang2.. ni planning nak bawak dorang ronda2 mana eh.. nak g Bagan Lalang..jauh sangat...pun aku tengah bekerja.. last2.. Pantai Morib je lah.. Sampai jer..ingatkan raya kedua takde dan lengang le .. tengok2..huhhh parking pack..orang crowded.. air laut surut time ni.. tapi angin pantai berhembus sepoi2 langguage.. hahaha. tengok lah aksi2 kakak2 ..abang2 aku nih.. hemm ..memacam .. tak lupa posing peace dari mak dan kakak ipar gua ni.. caya la mak.. mak gua sempoi seyhh..



Acara diteruskan dengan main layang2 oleh anak2 saudara ku.. termasuk la Maksu dia pun sama main.. Iman lak mak bagi minum susu.. Kak Nor hanya mampu duduk dan relaks2 sbb Kak No dah tengah sarat pregnant anak ke 3.. kesian kaki pun dah bengkak2.. hehe..
Kak De dengan Abang Sham g bercintakk berdua-duan ler.. aku lak merayap dengan Kak Yang ..dan Iman Moi Fing.. hehe







Dah jumpa ni..macam2 la sembang..dari kerusi ke tebing pantai lak port kami berubah.. hehe..best lepak pantai ni..kena lak angin sepoi2 gini.. sesi pengambaran di teruskan..tapi gambar Kak De dengan Abg Sham kurang la..sebab tiap kali aku nak tangkap..dorang musti tade..

mak.. mekasih sebab sanggup datang tengok elly..love u mom..

Iman Moi Fing pun lepak tepi tebing?? baik2 jatuh syg.. haha..

Sorry Kak Yang..gambar sekerat..huhu

My Twin?? huahua

Tengok jam dah kat nak pukul 5 lebih.. Time to go back right now.. Sedih mula menyelubungi diri aku sbb nak berpisah dengan mak sumer.. Sampai jer office..Ingat kan dorang nak terus balik..tengok2 Kak Yang & Mak shopping lak.. Kami ni dah berjanggut tunggu..sume pakat g pekena roti canai kat kedai depan office ni.. Dalam 6:40ptg.. baru dorang gerak balik Sg Buluh..uwaaaa... sedih...




Ape apa pun.. terjah hari ini sedikit sebanyak dapat mengubat hati aku ini yang terlalu rindukan mak..abah dan adik beradik.. cuma sedih sebab abah tak ikut jer.. tapi abah tetap dalam ingatan elly.. Sekali lagi dik ucapkan bebanyak terima kasih pada semua yg berjaya melancarkan misi terjah ini.. haha..korang mmg best ! Jumpa hari Jumaat nanti.. Tunggu kepulangan adik di hari raya ke lima nanti... Salam Sayang..muaaaahhhhhx~

Peace No War ..




6 comments:

Mak De said...

Nilai kekeluargaan yang erat menjadikan kita begini.. Walau jauh di mata namun tetap dekat di hati. Tiada yang lebih bermakna di Aidilfitri ini melainkan keluarga sendiri. Wang ringgit banyak sekali pun, tak ader gunanya jika tak ngam.. Kalau adik beradik dekat tapi serupa macam duduk London pun x der gunanya. I love my family...

Miz Ellysu Bahari said...

Yezza..betul2.aku salute korang wat terjah aidilfitri ni..sampai bila2 dik ingat Standby Aidilfitri 09 la amat bermakna bila mak & adik beradik sggup dtg melawat..touchingg seyhh.. Anyways.. i also love my family.. Moga2 hubungan kita adik beradik kekal erat hingga akhir hayat.. Family AZBA da best !

Sakura said...

Thanks to all yang menjayakan Ops Terjah TNBD Banting 2009.. Tanpa kommplot kiter semua, Ops Terjah kita tak akan berjaya.. Mayb lewat petang nih atau esok pagi aku akan balik ke tapah..

Miz Ellysu Bahari said...

ahaha.. korang mmg komplot kaw2.. sekali dengan anak2 buah korang suh komplot eh..abis burger Chicken Mx Deluxe acu dorang telan..haha..terus kenyang bila tgk korang.hati2 balik kg tu.. nantikan khamis petang aku berambus dari Pekan Banting nih !

eiffa akmal said...

wah...sian ko kene keje eh reraye ni...tp takpe, family dtg celebrate skali..hehhe..weh..pakwe ko cuti pulak ye..kekke..rajin pakwe ko gi neman mak nye ke pasor...

Miz Ellysu Bahari said...

pe bleh buar Lep..demi negara..aku terpaksa bertugas juo.. eh..ko pun nmpk dia g pasar ke? bila ? anak omak kan.. hehe