Wednesday, September 16, 2009

iVy EboNy ..iVy EboNy..




Salam..

Minggu ni aku rasa malang gila nasib aku..satu-satu dugaan harus aku tempuh..memang la tak besar mana pun..tapi aku rasa sedih sangat ..dah la sedih Bebek nya jantung nak kena operate tak habis-habis lagi ni kena lak dekat iVy .. Nak di jadikan cerita malam 14hb tu hari pas balik dari berbuka di Bagan Lalang..aku seperti biasa memandu iVy untuk pulang.. dah dekat sangat nak sampai umah ni satu kejadian tak di ingini berlaku..dummmmmmmnnnnnn~ (bukan bunyi meriam buluh tau).. aku macam langgar objek.. aku pun kuar dari iVy tengok2 aku langgar buah kelapa sawit.yang besar-besar tu. Aduh bukan sebijik..tapi dekat nak 20 biji dia letak menghalang lalu lintas nak masuk Villa Sepi aku kat Banting nih.. angin rasa ..ape la bodoh sangat manusia ni letak dan kumpul buah2 kelapa sawit kat sini..takpe..ko tunggu sok pagi ada jugak yang nak kena serang nih..huhhh.. habes mata bawah iVy sebelah kiri terkeluar ..tak cukup tu bumper sebelah kiri aku senget ..lidah dalam tayar tu putus dari penyangkut dan lekang la lidah tu dari bumper.. bengang..bengang..tau2 jer aku nak gaji sok nya..dah tak comey iVy aku.. takpe la...sedih cane pun dah jadi..sok kita repair iVy ye :-( ~~~






Huhuhu..ingat nak repair esoknye..tapi dah la kena true keja..so,tak sempat la. tapi aku tetap call owner ladang sawit nih..ah tak kira jugakk!!! nak claim balik..bukan salah aku..salah dorang p letak halang jalan..dah halang jalan satu kon , pelita pun tak di letakkannya..so,aku tipon Kak Rosnah dan gtau hal tu..pastu dia pun setuju nak bayar ganti rugi..So rini aku nak g servis iVy yang ke 30600km..alang2 Apis member aku cakap leh wat sekali lidah dlm tayar tu.. Dalam 9pg aku dah terpacak kat Perodua Servis nih..aku org yg ke 3 sampai..g la servis sekali nak tukar lidah dalam tu..tapi mechanic tu suggest suh aku tak tukar dulu sbb bumper iVy dah senget kena ketuk dulu baru cun..mata iVy pun tak bape ngam tadi time pasang.. bia dulu la...Yang bertambah malang nye lagi..iVy aku di banjiri oleh air hujan kat sebelah seat driver tu..leh la mechanic tu tak tutup tingkap iVy pas servis..


hujan lak lebat tak ingat time tu..aku releks jer ar sbb nak settlekan payment..last otw nak balik tgk2 iVy lenjun..tensionnn nyerrr..mmg kena la manager cina tu aku sound tak ingat..ahh tak kira..aku sound dia..aku nak benda ni kering camna time aku hantar iVy tadi..kelam kabut la dorang settle kan iVy..lama gak la aku menunggu..last sekali aku tgk dah kering2 skit ..aku mintak kunci dan bla..tp sebelum tu aku sempat ar mintak maap balik kat brader mechanic tu..
huhhh tekanan bila ada orang wat iVy aku menderita ~


cian iVy bacah...

~3 mechanic sekaligus dtg keringkan iVy~

2 comments:

aiman_nur_hakim said...

aduh,,,,naper ko x ptong jer bekalan letrik kt tempt tue,,,hahahaha ...baru tau,,,,,

Miz Ellysu Bahari said...

ingat nak ku potong jer..tapi tak smpai hati lak.. tapi hati aku agak puas la sebab dapat maki balik cina ni..seb baik cina.. huhh