Saturday, December 17, 2011

Homestay Malim nawar

As salam

Kepada sesiapa yang ingin mencari rumah penginapan boleh la berkunjung ke Homestay kami ini.



Bertempat di KG TANJUNG BANGKUNG MALIM NAWAR
Keluasan 30" X 50"
Homestay bersuana kampung

Tel : 016- 2155067 (Sue) / 017-4612994 (Bahari)
(keselesaan Diutamakan)

Selesa dan Bersih
Berada di pekan Malim Nawar di antara Pekan Ipoh dan Pekan Kampar
Dekat dengan Pusat ILSAS Malim Nawar ( 500m sahaja)
Lokasi homestay yang berdekatan dengan Surau Kg Tg Bangkung
Berhampiran dengan kemudahan ATM (Maybank)
Berhampiran dengan kemudahan Pam Minyak ( Esso )
Terdapat kedai makan yang beroperasi 24jam di Pekan Malim Nawar
Boleh di sewa oleh staff2 TNB yang berkursus di ILSAS Malim Nawar.


Kelebihan di dlm rumah :-

* Kelengkapan perabot (semua baru)
* Ruang tamu yang besar
* Ada meja makan,mempunyai penghawa dingin di dalam bilik utama, peti ais, tv, dapur, cerek, katil, seterika, kipas , sofa dll
* Bilik tidur ada 2
* Bilik air 1
* Dapur yang selesa lengkap dan bersih
* Tempat letak kereta yang luas
* Bilik Pertama di lengkapi 2 katil double decker
* Bilik Kedua di lengkapi dengan set katil queen

Rm200 sehari (per day)
Jika customer menginap lebih dari 2 malam , customer akan di beri potongan harga.

p/s : Untuk tempahan (booking) bayaran hendaklah dijelaskan sebanyak 50% (RM100)



















Sunday, December 11, 2011

Kenduri Kesyukuran + angah bersunat + birthday Iman

Kenduri kesyukuran untuk kami bertiga bawah nih..
kami 3 stooges mak buyung
ikut kan due, kak ipar aku yg tudung biru tu yang bersalin dulu...
then aku lastly baru akak aku yang tengah tu
Kira nya tahun depan mak abah kita orang tambah cucu 4 orang sekali gus !
berderet plak tu... tahniah mak abah ! :)




sis aku yang tengah tu pregnant kembar .. 1st check up kembar 3 lagi !
check up seterusnya yang satu tu macam tak berapa jadi.
so, sekarang tinggal la dua je..
Harap semua nye mak2 buyung ni sihat & senang ketika melahirkan baby masing2
*nervous ooo*


Tu dia mak kesayangan aku yang sentiasa memberi sokongan tak kira time susah dan senang
thanks sgt2 bersusah payah dia masak kan untuk kenduri nih
love u mom !!


Ini plak party girl on that day
anak akak aku
Birthday yang ke 3 tahun Nurul Iman Syuhada aka Gendut <-- nick name yg aku bagi
Pandai kan dia pose ? pantang nampak paksu halakan DSLR budak nih !
Happy Birthday Iman , semoga menjadi anak yang pintar dan berguna di dunia dan akhirat sayang...


Ini mentua aku.. hensem bergayakan? weewitt! hahaha
thanks ayah .. mak kat belakang tu sbb datang bawak durian + pulasan + manggis + rambutan
untuk menantu gendut mu ini..

btw, utk pengetahuan korang .. sepanjang preggy ni aku jadi giler durian .. dari awal pregnant sampai la skang ni . Pantang nampak durian.. sekali makan bukan 3 ulas.. 3 bijik aku leh hadap weh. Jenuh di tahan2 dan di bising2 oleh encik suami.. mak abah sume

"elly, panas budak kat dalam tu.. tahan2 skit makan"

tu contoh ayat yang keluar.

siyes weii.. tak le tahan la nafsu aku yang ni. pepagi lagi dengan baju kelawar tak tukar
aku da hadap sensorang durian kat dapur..

atenyeeeeee...orang perak kan..
mana leh pisahkan doroyan dengan teman..
hehehe


Ni budak bersunat.. yang buat peace tu..
berjunjung bukan kemain lagi. dah macam orang kawin kauuu..
ada geng kompang Atok datang..
kelepakkkkkk2 kelepungggg2 lagi..

Ucapan untuk angah : Semoga cepat sihat & selamat melangkah ke alam baru

Sunday, December 11, 2011

Pengembaraan barang si kenit



Alhamdulillah
kandungan dah masuk 28week time ni !
12 week jer lagi tinggal ..
badan pun makin di pam2 macam belon.
berat pun dah cecah 80kg..
ayoyo tambhi !! bule kurus balik ka?

pengembaraan mencari barang2 si kenit pun dah bermula
shopping jangan tak shopping
memula ingat nak tunggu duit bonus..
tapi tetiba plak shopping awal guna duit gaji November ..hehe
excited la beb tengok baju2 barang2 sikenit ni
bukan aku jer yang excited, bakal 'yayah" pun semangat mengembara
sorang2 kat Sogo tue..
pandai plak tu shopping sensorang..

Semua kelengkapan mcm baju2 , set toiletries , napkin semua tu dah beli..
the last one yang kami shopping adalah car seat si kenit
untung sikenit aku .. belum kuar yayah dah belanja car seat !


kasih nya yayah pada anak .. segalanya di pikul pada bahu
si mummy hanya mampu membawa diri nya saja.. (tu pun kekadang tak lalu)
*mengah sentiasa*
hahahaha

Sunday, December 11, 2011

Spec mata Acu habis di gayakan !







Lama dah tak updated blog kan..
sungguh sekarang takde mood dan masa terlalu pack
dengan my tummy yang makin membesar nih..
tido je aktiviti yang paling best

hari ni ahad
aku lonely.. cik abe aku outstation ke Penang
belek-belek laptop ni
baru aku perasan gambar-gambar 3 raksasa kenit ni

Bukan main lagi dorang duk mengayakan cermin mata aku nih.
Siap berlako jadi orang tua lagi ye !

Bertuah punya bebudak !

Wednesday, October 05, 2011

19 week !

Sekejap saja masa berlalu, masih terngiang-ngiang lagi suara Encik Suami melafazkan akad ijab dan kabul antara dia dan aku.. Alhamdulillah, Allah kurniakan rezeki awal kepada kami. Kami terima berita gembira ini dengan penuh kesyukuran..

Sedar tak sedar, kini usianya menjangkau 19minggu. Aku dapat lihat, my tummy semakin membesar. Dan setiap bulan aku mendapat rawatan sebagai "ibu mengandung" .. Kuasa tuhan, rasa seakan tidak mempercayainya, syahdu dan hampir menitik air mata bila doktor membuat imbasan.. aku dapat lihat kepalanya .. tulang pehanya.. tulang belakangnya sudah mula membentuk..Jantung nya yang sudah berdenyut.. Ya Allah.. Aku bakal menjadi ibu ... Semoga aku di lindungi oleh Mu Ya Allah..

Monday, August 22, 2011

Preparation For Eid Lebaran 2011

Aucakkk !
Yey !! Tinggal lebih kurang 8 hari lagi untuk kita berpuasa

* Semangat *
whoott...whoott..

Syukur, dalam tak lalu..
Aku dan encik suami telah menutup tirai persiapan untuk raya 2011
pada Sabtu lepas..

Endingnya.. dapat juga lah baju raya untuk tema 2011 ini
temanya adalah

H I J A U L U M U T


lokasi pencarian yg pertama 2 minggu lepas di Midvalley & Garden
Lokasi pencarian kedua adalah di PKNS Shah Alam
Perghh.. jangan cakap la on that time..
manusia kat situ dah macam ulat aku tengok
penuh, sampai parking kereta pun park kat tempat zon tunda
hehehe
dalam hati semangat nak shopping raya
dan berbanyak terima kasih pada Encik Suami
yang banyak meringankan badan aku

Kesian tgk dia, segala barang yang dibeli termasuk la handbeg aku dia bawak
kira aku jalan betul² bawak diri sendiri je lah
park kereta pun dekat gile dengan pintu masuk PKNS Shah Alam
Thanks yayang !!

First round,cuci mata dan servey harga dulu
Second round, dah mula mencari baju melayu suami tercinta
alhamdulillah, dapat dah !
round ke 3 ronda dan pusing lagi
round ke 4 baru lah dapat baju aku
Di sebabkan saiz badan yang dah mula gumukk
Baju kurung moden terpaksa lah di lupakan
Baju kurung menjadi pilihan, memula macam nak pakai kaftan je
tapi bila try macam kelawar je aku tengok
langsung CANCEL !
hahahaa

Tu bab baju,bab kerepek .. kuih muih..
Encik suami memberi sepenuh kepercayaan kepada aku
untuk membereskan semua duit-duit peruntukan
tu dia, berkampit2 kerepek.. berbalang2 kuih aku tibai ..
hwa hwa hwa..


Duit raya ?
Dah tukar minggu lepas lagi, dapat je gaji + bonus
terus tukar kat CIMB
Kalau rajin , malam ni baru nak masukkan dalam sampul

Kasut raya dan handbeg raya untuk tahun ni TIADA
sebab , handbeg dan kasut hantaran kahwin tu hari pun tak guna lagi
so.. declare tu sebagai handbeg & kasut raya je lah
Jimat sikit !

~itu la serba sedikit persiapan raya kami ~
:)

Thursday, August 18, 2011

s.i.m.p.t.o.n !

Hari ni rasa semangat pula nak updated belog..
maybe mood menaip sudah mula kembali
pun mungkin juga mood kekeyangan membuatkan aku nak updated belog..
apo-apo je lah kak !


actually, sejak dua menjak ni aku perhatikan
ada simpton-simpton baru yang aku dapat

yang pertama nya

MALAS ! - sume malas, nak pegi keje malas, wat keje malas..
KUAT TIDO - sehari dalam waktu siang mesti nak tido. dapat 10 minit pun jadi
DIET NASI - ouchh.. skang memang takde nafsu nak makan nasi.hari2 berbuka kuih
KUAT BERJALAN - memang kuat, boleh katakan satu hari tak merayap setiap tingkat kat opis memang tak sah
CEPAT DAHAGA - uihhh..ni jangan cakap lah..mentang-mentang bulan puasa... air sejuk/suam berbotol2 minum starting berbuka sampai nak tido
HARI-HARI MIMPI- 1 malam tak mimpi mesti tak sah ! merepek2 plak tu mimpi nya




haishhh...

Wednesday, August 17, 2011

Ramadhan 1432H

As salam

Pejam celik..pejam celik..
17 hari dah kita menjalani ibadat berpuasa
Blog pun makin berhabuk ..uhuksss


Alhamdulillah..
Ramadhan kali ini membawa seribu makna kepada saya
Pertamanya, menjalani ibadah berpuasa yang pertama dengan title ISTERI
Syukur, mata dan badan masih gagah untuk bangun menyiapkan juadah sahur dan berbuka
buat suami tercinta..


Alhamdulillah juga, ramadhan kali ini saya berpuasa bersama "mybuble"..
Semakin hari semakin kuat saya dan "mybuble" berpuasa
Tak seperti permulaan ramadhan...
macam-macam persoalan..pertanyaaan terlintas di fikiran

"mampukah aku berpuasa penuh tahun ini Ya Allah"...


Alhamdulillah...
* saya semakin kuat *



Lastly..
Semoga bulan ramadhan 1432H ini kita sama-sama dapat melalui dan mengimarahkan lagi


Salam Ramadhan untuk semua !

Thursday, June 23, 2011

My Graduation Day !





hye semuaa ...
Settle majlis perkahwinan ,saya melalui satu lagi majlis gembira iaitu

My Graduation Day

Ye ! tak penat dan tak sia-sia.. berulang alik Banting - Shah Alam evey weekend.
Akhirnya kami grad jugak. Yang buat happy lagi, kami belajar dalam status kawan .. kemudian tunangan orang.. lastly status husband & wife.

Buat suami tercinta, thanks membantu dalam kuiz serta ujian di sepanjang Part Time Study ni ! terima kasih kautim kehadiran kuliah saya , terima kasih bagi saya tiru sikit2.. terima kasih bagi saya tiru assignment ! hehe..





Thanks bunga pemberian dari mak , abah dan anyah
love u all !

Thursday, June 02, 2011

All about my big day !



Salam oullss...
Lama sungguh tak hapdated belog nih..Habuk dah setebal 3 inchi dan takde mood langsung youu!!...last update time title saya single. Alhamdulillah.. Kini telah selamat melalui kehidupan alam rumahtangga. Terima kasih tak terhingga kepada mak abah , adik beradik ku.. yang banyak membantu meringankan tulang menjayakan majlis saya ini. Thanks juga kepada family mertua, jiran tetangga, Haniz Catering, Jimmy Band, Sam Collection , Ogee Andam dan Lakar Lensa yang menjadi tulang belakang di majlis saya. Tak lupa kepada tetamu yang hadir especially rakan2 dari Sekolah Rendah .. SMTSI .. TNB .. PUO ..PSA dan lain2..












Monday, May 23, 2011

Jemputan Majlis Perkahwinan Saya



Map Rumah Pengantin Perempuan
Klik gambar untuk lebih jelas

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada semua rakan-rakan blogger saya.
Saya dengan sukacita menjemput semua rakan-rakan ke majlis perkahwinan saya pada

29 M E I 2011

bertempat di

Lot 1789 Jalan Muhibbah 5
Kg Tersusun Muhibbah
Batu 33 , Temoh
Perak Darul Ridzuan


semoga kehadiran datuk/datin/encik/puan/cik akan memeriahkan lagi majils ini.
Sekian ..
Terima Kasih

Wednesday, May 11, 2011

Bila hati mula berubah

Terkejut tak tengok tajuk post aku kali ni?
hahaha

Bukan

Betul lah apa yang selalu orang kata. Manusia ni tak pernah yang cukup dengan apa yang ada.Post kali ni serba sikit cerita pasal perilaku diri ni jugak la.

Bila merenung balik kehidupan aku di masa lampau, sedih rasa nya
Yelah, hidup adik beradik ramai. Tapi alhamdulillah.. aku di kurniakan abang-abang, kakak-kakak yang bertanggungjawab. Semua kehendak aku di penuhi even time tu dorang sendiri dah kering poket. Thanks Along , Anyah , Kak Yang dan Kak De..

Tapi bila di lihat life aku sekarang ni aku rasa makin boros untuk berbelanja

Kalau dulu zaman sekolah, aku rasakan handbag Bonia, Carlo Rino tu mahal ya amat.. Tapi jiwa semakin berubah mengikut aliran masa kini.
Masuk alam pekerjaaan ni, 1 tahun lebih.. aku habiskan duit berfoya-foya beli barang apa yang terlintas..terhajat kat hati ni. Puas sangat ! (sambil lidah terjelir..)
Dari beg sekolah Puma Biru (anyah beli) -> Radioactive (along beli) -> beg etnik sarawak (kak yang beli ) -> alfio raldo (mak beli) -> converse -> nike -> carlo rino -> guess

dulu aku cakap, teringin sangat nak pakai Guess.. dan siap cakap ni je last nak beli handbeg memahal..pasni takde lagi brand lain aku nak. tu janji time tengah nak pay kat kaunter ..ehehehe

Sekali .....
Aku dah mula terjatuh hati kat brand COACH la plak..
Aduii..
manusia-manusia tak pernah rasa cukup
kemonnn Sue, jangan membazir pelisss

1st design & colour yang paling aku minat
nak ! nak ! ada sape2 nak bagi free tak ??
;p


Simple & Nice

Ohh..Hitam itu menawan
tapi Encik Tunang dah bosan dengan colour ini
dia suruh aku jangan di bayangi oleh warna hitam



Sweet gituwww..
tapi da sama design dgn handbeg saya yang ni





Brown + Soft Blue
aummmm... lawa jugak


lawakan? korang-korang pun mesti terliur tgk design handbag Coach ni kan..
aduhaii..

Monday, May 09, 2011

Cak Ping Cak Pong

Berlalu sudah tournement Ping Pong TNB Selangor dalam ENTRI ini ..
Seperti biasa atlet-atlet bidan terjun seperti kami menerajui nya..
Terjun bukan sebarang terjun ..
Malah kaum hawa bukan lah penyebab kekalahan pasukan ini.. (hahaha ayat bongkak)

Berpoluhh aku dan Warda kalahkan stesen Port Klang, Klang, Kuala Selangor dan PBN
begitu juga dengan single perempuan Akma yg dapat anugerah Pemain Single Terbaik (P)
cuma luck tak berapa baik sebab markah di kira secara berkumpulan
single lelaki dan bergu lelaki kalah dlm setiap game
so saddddd ;(


ape bola skru? bola pusing?
hahh .. macam-macam bola lah ..

Pasukan Banting


Cak Lempong Perempuan


Pasukan Klang


Pasukan Petaling Jaya




GM Selangor





Akmal - Single Lelaki



Akma - Single Perempuan


Bergu Perempuan - Warda & Sue



Bergu Lelaki - Muzri dan Shahaizan






Kami menang bergambar ...hahaha


bagi support kat Akma

Muzri dan Akmal
Walaupun kalah.. korang menang bergambar
hahahahaa


makan pagi harus di utama ! model Teh Tarik 2011

Nak balik daaa...bye semua

video