Sunday, September 06, 2009

Servey Pra Raye bersama Cik Uyun..



Salam pembuka bicara..rini kelas microphy aku habis pukul 4:30ptg..masih terlalu awal untuk aku balik Banting..bila balik Banting comfirm aku bebuka sorang2..selalu pas habis kelas aku akan hang out dengan yang tersayang di samping 2 member aku iaitu Boy & Asro.. tapi rini Bek aku kena balik awal tumpang classmate aku di sebabkan bebek dia yang rosak tu..hurmm..sebelum tu ..Cik Uyun memang ada ajak aku teman dia pergi servey broadband.. dah class habis awal..dah semua member2 aku takde program..aku on je lah dengan Cik Uyun nih..

Lokasi 1st kitaorg tuju Alam Sentral..Ivy kitaorang park kat MRCB..parking full tu..semua orang shopping kot..bia lah..kitaorang nak cari broadband jer pun.. jalan la 2 sahabat nih dari satu kedai ke satu kedai wat perbandingan harga..lastly..dapat la jumpa kedai yang paling ok harga broadband nye..Cik Uyun pun on..dah dapat broadband Cik Uyun kita ni.. cehh ingatkan nak balik la pas dapat broadband nih..tengok2..kami tergelincir dari landasan..haha.. terus shopping raya tu.. aku dalam tak nak beli pape..tertewas jugak membeli 2 selendang ala2 Yuna..huhh.. terbang duit aku..hehe.. Cik Uyun terus ligat memerhati baju2 yang ada..katanya nak servey je dulu..servey pun servey la Cik Uyun.. tiba2..aku terjumpa satu baju kurung pahang cotton nih..dah lama aku cari baju ni..tapi pikir2 balik nak beli macam membazir lak sbb skang je aku dah ada 2 baju raya .. 1 abah bagi 1 lagi Bek belikan.. banyak2 nak wat ape..pun tahun ni aku bukan raya..huhu.. Cik Uyun pun dah dapat kedai yang ada jual baju yang dia minat...katanya tak boleh beli skang sebab budget untuk beli baju tak bawak ..haha..ape2 la Cik Uyun..


jalan punya jalan hari dah 6:30pm..juadah berbuka tak beli pe lagi..tmpat nak bebuka pon tak tau kat ne..kitaorang pun g la Bazar Ramadhan PKNS tu. sementara nak sampai ke Bazar tu leh lagi kami singgah kedai2 tepi jalan tu sampai bazar aku tak tau nak beli apa...dah la crowded dengan orang..asap2 orang bakar ayam percik la..lemas..lemas..akhirnya Cik Uyun beli nasi goreng berempah ..aku beli nasi kerabu..2 air tebu..jam dah pukul 7ptg..Cik Uyun decide untuk berbuka santai kat Dataran Shah Alam jer..ramai gak bebuka kat sini..

Dah berbuka..dah kenyang..kitaorg pun sembang -sembang..sedar tak sedar dah pukul 8:30..
Dalam nak g Sunway langsung tak jadik..hehe..dah malam bangattt seyhh.. next week je la kita g ye Cik Uyun..huhu..kitaorang pun bergerak dari dataran..hantar Cik Uyun balik..aku pun balik la ke markas ku di Banting....


3 comments:

Anonymous said...

hahaha....

sume dcternyer dlm blog...

huhu...malunyer

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Miz Ellysu Bahari said...

hehe..bia la uyun..
janji aku happy..huahuahua