Tuesday, September 15, 2009

AidilFitri 2009

Assalamualaikum..

Bila dengar je lagu raya berkumandang kat corong-corong..speaker-speaker radio mula la hati ni sayu semacam bila mengenangkan diri ni tak dapat menyambut aidilfitri kali ini bersama kaum keluarga dan yang tersayang.. demi memastikan bekalan tenaga elektrik yang mencukupi di sekitar Banting ni..aku redho akhirnya bertugas di Musim Perayaan tahun ini..

Tahun ni jugak, macam-macam isu jadi untuk standby raya ni..tak penah pun sebelum-sebelum ni ada Meeting Standby Musim Perayaan ..tahun ni wujud lak..ini semua berpunca dari kes email berantai tu hari la..siap CC pada Pengurus Kawasan lagi..So.. layankan jelah meeting nih..walau pun aku tahu..meeting camna pun aku tetap kena standby tahun nih..Apa2pun aku repeat tahun depan..aku akan apply cuti raye sebulan sebelum puasa..huhu

Jurutera Kendalian & Senggaraan
Farah Bt Ramlee



Baharin buat muka sedih , padahal dapat balik raya
menyampah !


Muka-muka baru yang kena tahan cuti
...huhu...

Bila la aku nih nak dilkeluarkan dari Unit Operasi nih..tak tahan dah..Yang pelik lagi,asal tahun nih 2 dari 4 penyelia sekaligus di luluskan cuti ???? tahun sebelum2 hanya seorang je di lepaskan bercuti.. tak adil sungguh tahun ni.. tinggal aku dengan Din.. kalau Din buat hal tetiba MC ..mmg aniaya la hidup aku kena cover keje2 dia.. huhh.. aku direct keje 16jam sehari..tah camna la agak nya rupa aku time tu..adakah longlai tidak bermaya? huhu..Biarla..jadual pun big bos dah sign..nak tak nak kena standby jugak..


Jadual Tunggusedia Musim Perayaan AidilFitri 2009


Buat Mak,Abah dan Family..
Di Kesempatan ini,elly pohon ampun dan maaf atas segala salah silap ,terkasar bahasa sepanjang hidup nih.. Sedih rasanya tahun ni tak dapat beraya dengan mak abah semua..tak dapat cium tangan pagi raya..pergi balik M.Nawar dan ziarah kubur Tok dan Opah di pagi raya.. sedih nya.. Tahun ni jugak, takde la nak rebut2 lemang dengan Makde..sian Makde buat kuih tart gulung sowang2..uwaaa..sedihh.. Buat anak2 saudaraku.. V..Iman..Adriana..Danish..Cacah..dan coming soon yg dalam perut cik no tu.. duit raya acu akan pos pada Uncle Shahrul yerpp.. so,jgn gado2 dan memasing risau acu balik lambat..acu balik lambat tapi duit raya sampai dulu..huhu..Budak zaman sekarang..korang sayang duit ke sayang acu nih????? V..sorry tahun ni acu tak supported mercun..coz..acu pun nyawa2 ikan tahun ni..huhu.

Tak lupa..kepada Yang Tersayang aku..
Ku susun seploh jari tanda memohon maaf atas segala ketelanjuran kata2 ..tertingggi suara sepanjang kita menjalinkan hubungan..terima kasih jua sekali lagi..belikan kita baju raya tu..walau pun tak dapat pakai sama2 pada raya first tu.. sedihhhh.. Balik kampung khamis nanti hati2.. jangan laju2 bawak bebek tu coz bebek tu masih dalam pantang.. Kalau kancil potong pun wat derkk je tau..jangan marking dengan harrier dan lain2..igt pesan ni.. haha.. Balik kampung nanti kim salam kat mak abah sana.. huhu..berlinang air mata ..

Ok la..panjang dah ni..apa-apa pun aku ucapkan

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Maaf Zahir & Batin..



2 comments:

Mak de said...

Huaaa... Aku pun tak rayer dekat Tapah tahun ni. Raya rumah Trolak dulu.. Bukan acu sorang je.. Apakan daya, dulu single.. Kini dah jadi bini orang...

Miz Ellysu Bahari said...

Tapi makde sekurang2nya beraya dengan suami tercinta.adik??? uwaaa...raya dengan kawan2 jerrr..sedih..takpe la..family mentua pun family jugak..namo cedih2..makde cedih adik lagi arr..