Wednesday, January 12, 2011

Treasure Hunt Part I


Date : 08 Jan 2011
Time : 11am until the last mall will be closed :)
Location : mall in KL


Macam tak percaya jerk , last weekend I spent time with my beloved fiancee to buy hantaran for our wedding . Actually benda ni unplanned pun sebenarnya. Niat suci di hati kami hanyalah nak jenjalan cuci mata .. window shopping & mark apa yang sesuai untuk di jadikan hantaran kami nanti. Tapi malangnya.. nafsu memberontak untuk menyambar terus barang-barang tersebut.

1st kami serbu SOGO.. dengar cite makcik-makcik office ni cakap ada sale ..
yeke?
So,
kami kesana untuk review the situation. correct or not as they said??
Motif utama aku ke sini nak borong cadar Jean Perry la katanya.
Uhh.. takde la sale sangat, biasa2 jerk..
Pun tak menepati citarasa Bonda aku..
Dalam biasa-biasa jerk tu, rabak duit kami memborong perfume
(aku sudah belot pada perjanjian..hehehe)..
naik pening gak la try
all kinds of perfume scent..hik..hik.
sampai orang tu bagi cofee duk suh hidu dulu before bau perfume lain.
Kejap rasa nak beli brand ni brand tu..
Yang Encik Tunang dah tetap hatinya kat brand pilihan dia..
aku ni jer tak lagi. tapi endingnya..
kami memilih perfume yang sama brand
kata "sehidup semati" kan..

Calvin Klein Euphoria Blossom


VS

Calvin Klein CK Free + Calvin Klein CK One Summer 2010




~lalalalalalala~

2nd mall kami terjah ke Bangsar Village, yang mana pencarian seterusnya adalah
set make up aku.. Ohhh sungguh teruja aku..
Tapi sebelum tu kami berhenti melantak dulu..
Kebuluran seyh..
hah hambek..

ini Menu Saya



Dan ini menu inchek tunang saya


Make up dan wanita mana boleh di pisahkan kan? kan?
Walopun Aku gadis elektrik ..
aku bekerja di panas terik , tepi jalan bagai..
Make up tetap mak utamakan nokkks~
Harapan kecundang kat sini sebab Estee Lauder or Elizaberth Arden nya set tarak..

Mak Long Encik Tunang rupanya kat butik Lancome .. Walaupun
telah di goda dengan set make up Lancome.. Aku dengan tetap pendiriannya..
tetap nak brand kat atas tuuuu...
hahahahaha..
Pulang ke kereta dengam tangan kosong..

Next ke Mid Valley untuk cari make up set + handbeg + kasut Encik Tunang
Finally , make up set kat sini jugak dapat..
Welcome Elizaberth Arden..dengan senyum simpul aku dapat..
yeeeehaaaa~ Rabakkk lagi duit Encik Tunang kat nak 5rat make up saja..
Siap cakap
" hah kalau tak pakai ni, mmg telinga tu kena tarik la"..
off course i pakai sayang..
thanx dear~

See their face !..
Kesian..hahahaha



Look for my fiancee dream shoes is not easy as one thinks. Uhh..
Siapa bilang lelaki tak suka shopping & do not care about their hantaran??
if compare me and him, he is brave to be a "kuat berjalan"..
Dari satu butik ke satu butik dengan berjinjit paper bag make up tadi..
hahaha..

Alhamdulillah & syukur ke hadrat Ilahi, pencarian akhirnya di
The Garden Mall
Di sebabkan Encik Tunang teramatlah meminati bidang motorsport nih..
"Adidas Goodyear Shoes"


menjadi pilihan..
Dengan mendapat kasut pilihan Encik Tunang..
maka tamatlah sudah Tresure Hunt part I ini..
sebab jam kat tangan time tu dah nak pukul sobolas malam kauuu
akan di sambung dengan Tresure Hunt Part II

Harta-harta karun yang telah dapat pada Tressure Hunt Part I ini..
(pic lupa nk rotate time upload)
so teleng2 kan lah kepala anda :)



p/s : 40% utk hantaran dah siap..jumaat ni amik cuti sebab nak g membeli belah lagikk ~$$$$








4 comments:

sis wawa said...

part ni gue pn suke bangat! siap nk amik cuti 2.. hehe

Miz Ellysu Bahari said...

off course la beb..jalan weekend crowded & pack..jumaat ni leh lunch sama ya beb..

...miSS fAi... said...

wah...!! miz ellysu nak tawen la tak lame agi..!!! huhuhuhu, buatla entry pasal persiapan kawen ek mizz ellysu.. eh, tak lama agi nak tukar pn ellysu la pulak....!!! =)

Miz Ellysu Bahari said...

Puan Ellysu tu yg i tak tahan ~auwwwww...

insyaallah..next post pasti ada entry persiapan nye ..hehehe