Thursday, April 01, 2010

Campak Girl..

Dugaan..dugaan.. Setelah pulang dari Tanah Suci..Mula nya di serang demam,selsema dan sakit2 kepala.. Isnin gagahkan jugak ke office.. Maklum la keje banyak..2 mggu nye keje menunggu. Seperti biasa.. Lunch tengah hari aku dan Akma seperti biasa makan la Bihun Sup Taxi Stand.. Nak di jadikan cite..Bintik2 merah mula naik sejam pas aku makan tu..tmpt 1st ruam ni naik kat pergelangan jam ni.. tak ambil port pun.. then petang tu..sblm balik sggh la pasar malam..jalan punya jalan tak beli ape..sampai le keta..Menung jugak..ape motif aku singgah pasar malam ni.. Aku patah balik..dan g kedai Ayam Percik Yusof ( femes kat Banting).. balik aku pun makan la..

Dalam pukul 2 pagi.. aku rasa len macam kat lengan.. garu.. ye lah nyamuk gigit kan.. garu dan garu sampai tak tahan.. aku bangun,hummmm dah naik ruam2 ..banyak..sampai la kat kaki pun ada.. G klinik pagi selasa.. Doc cakap aku allergic makanan dan serangga.. bagi ubt makan dan sapu.. Balikk dpt MC... Ubat tak lut rr.. Pas mgrib aku tak tahan..aku g balik.Ni dpt injection satu..tetttttttttttttt... sakit nyeeeee..Hopefully aku sembuh ! Selasa di beri MC.. tp aku tak MC.. Maintenance perlu kan aku untuk siapkan data Tools untuk budget Tahun 2010/2011.. Aku gagahkan.. Wat keja macam biasa.. Sedih gak kenkadang duk kat Maintenance ni.. Dah kat nak 2 tahun air cond tak elok2.. Kejap repair..kejap out.. Nasib aku dpt kawan2 yg prihatin..Kiri kanan di letakkan kipas..dengan harapan aku tak berada dalam kepanasan.. Thanks a lot friend :)

Tapi bila dah nak kul 5 aku rasa makin tak lalu..kat bawah lutut aku rasa sakit sgt..Ingat nak g Emergency kat Hospital Banting ni.. Tapi takut lak kalau kena warding susahkan abang aku nak kesini.Kuat kan jugak drive ke Sg Buloh.. Sampai terus g Hospital Sg Buloh.. Kena g Jab Pesakit Luar.. last.. di sahkan aku menjadi Campak Girl... huhu.. MC sampai Jumaat~ Dugaan..Dugaan..

Nak balik kampung .. Weekend ni punya kuliah ada Ujian.. Semoga aku cepat sembuh !

2 comments:

zull said...

semoga cpt sembuh..amin

Miz Ellysu Bahari said...

tq Zull :)